Шенгенська бізнес віза до Чехії

Версия для печатиВерсия для печати
Шенгенська бізнес віза до Чехії

Поїздка в Чехію - шенгенська бизнес віза (Schengenské vízum za účelem obchodní cesty)

Якщо Вас цікавить бізнес в Європі і ви плануєту зустрічі з діловими партнерами, поїздки на переговори, зустрічі, виставки і т.д. в країни Шенгенської угоди і першою у вас намічена поїздка в Чехію, оформлюється короткострокова шенгенська бізнес віза (інші назви -  ділова, службова) (vízum za účelem obchodní cesty). Якщо ж у вас вже є бізнес в Чехії і вам необхідно перебувати там більше часу, ніж 90 днів у півріччі, тоді запитується довгострокова національна бізнес віза в Чехію.

Бізнес віза в Чехію може бути надана на закладі офіційного запрошення від юридичної особи. Наша компанія (чи наші ділові партнери) можуть надати вам таке запрошення.
Крім цього, наші співробітники допоможуть вам правильно оформити документи для подачі в консульство, щоб вам була надана бізнес віза в Чехію. Додатково ми можемо запропонувати вам консультаційні послуги в різних областях підприємницької діяльності в Чехії та інших країнах Євросоюзу, а також послуги агентів за Вашими дорученнями, наприклад: організацію Вашої участі в різних виставках, форумах, семінарах, які проводяться в ЄС.
Єдина шенгенська віза (короткострокова) дозволяє знаходитися в Чехії / Шенгені в загальній складності до 90 днів протягом кожного півріччя - погодьтеся, це достатньо довгий термін для ділових поїздок.
Потрібно також знати, що ви можете отримати одно-або дворазову візу, за якою можна в'їжджати на територію Чехії / Шенгену тільки один / два рази відповідно і знаходитися тут в терміни, вказані у візі. Тому якщо планується не одна поїздка в Чехію /Шенген, а регулярні і короткочасні поїздки, доцільно буде запитати про видачу шенгенської мультивізи, наприклад, на рік (макс. на 5 років). Ця віза також має той же самий макс. термін знаходження на території Чехії / Шенгену - 90 днів протягом кожного півріччя, але приїжджати сюди ви зможете будь-яку кількість разів і в будь-який зручний для вас час, а не в конкретні, визначені візою терміни.
 

Особи, які відправляються в ділову поїздку до Чехії, для отримання шенгенської бізнес візи повинні надати в Консульство наступні документи:
 

  • Документ, що підтверджує мету поїздки:
  1. а) письмовий запит від приймаючої компанії чи організації, офісу чи відділення, державного чи місцевого органу країни проживання і країни-члена або оргкомітетів торгових і промислових виставок, конференцій та симпозіумів на участь у зустрічах, конференціях чи заходах, пов'язаних з торгівлею, промисловістю чи роботою ;
  2. в разі, що це неможливо - інший доказ мети поїздки (наприклад, інформація про участь у конференції, вхідний квиток на торговий ярмарок, ділове листування, програма ділової поїздки і под.)
  3. в) коли в письмовому запиті це не було чітко продемонстровано - підтвердження наявності роботи.
  • Документ (не старше 3 місяців), що підтверджує наявність фінансових засобів існування на термін передбачуваного перебування і для повернення в країну проживання або для транзиту до третьої країни (виписка з банку або підтвердження постійного доходу).
  • Додатково: підтвердження про проживання чи підтвердження наявності достатніх коштів для проживання (напр., запрошення від приймаючої сторони, ваучер від готелю, і т.д.).
  • Додатково: інформація, яка підтверджує намір покинути територію Чехії / Шенгенську зону до закінчення терміну дії візи (напр., резервація квитків, документ про фінансове забезпечення, довідка з місця роботи, документи, що підтверджують родинні чи ділові зв'язки, і т.д.)
  • Перелік решти документів дивіться тут:
Категория: 
Теги: