Шенгенська віза для членів чеської юридичної особи

Версия для печатиВерсия для печати
Шенгенська віза для членів чеської юридичної особи

Шенгенська віза в Чехію для осіб, які є членами юридичної особи (Schengenské vízum na základě účasti v právnické osobě)

Якщо ви член юридичної особи - зареєстрованої фірми в Чехії, чи маєте намір ним стати, але у ваші плани не входить довгострокове або постійне проживання на території Чехії, то шенгенська бізнес віза в Чехію буде найбільш правильним рішенням (для постійного проживання оформляється довгострокова бізнес віза). Єдина шенгенська віза (короткострокова) дозволяє знаходитися в Чехії / Шенгені в загальній складності до 90 днів протягом кожного півріччя - погодьтеся, що для вирішення ваших питань по бізнесу це досить прийнятний термін.
Вам також не зайве знати, що якщо в останні 2 роки у вас хоч один раз вже буда реалізована шенгенська віза (у вашому випадку краще бізес віза)  і ви можете її пред'явити в Консульстві, то як вланик /співвласник фірми в Чехії ви маєте право подати заяву на оформлення шенгенської багаторазової (мультивізи) в Чехію. Одно-або дворазова віза видається відповідно на один чи два в'їзди на територію Чехії / Шенгену і дозволяє перебувати тут лише в терміни, зазначені у візі. Тому якщо ви плануєте відвідувати Чехію / Шенген регулярно і короткочасно (напр. поїздки на 1-2 тижні), то багаторазова шенгенська бізнес віза (мультивіза), отримана, наприклад, на рік (макс. на 5 років), буде для вас більш зручною. Відповідно до правил Шенгену, мультивіза теж дає право перебувати на території Чехії / Шенгену макс. 90 днів (в сумі) протягом кожного півріччя, але по мультивізі ви зможете в'їжджати сюди будь-яку кількість разів і в будь-який підходящий для вас час.

Шенгенська бізнес віза до Чехії для власників / співвласників фірми в Чехії оформляється на підставі наступних документів:

  • Документ, що підтверджує мету поїздки:
  1.   - виписка з Торгового реєстру (Obchodní rejstřík) (оригінал або завірена копія)
  • Підтвердження про проживання (достатня і резервація) чи підтвердження достатніх фінансових коштів на оплату житла (приймаються також факсом та електронною поштою);
  • Документ, що підтверджує наявність фінансових засобів (не старше 3 місяців) як на термін передбачуваного перебування, так і для повернення в країну прописки чи для транзиту до третьої країни (виписка з банку або підтвердження постійного доходу).
  • Перелік останніх документів дивіться тут:
Категория: 
Теги: