Віза до Польщі по возз'єднанню з родиною

Версія для друкуВерсія для друку
Довгострокова віза з метою возз'єднання сім'ї

Довгострокова віза в Польщу по возз'єднанню з родиною (національна віза D)

 Viza w celu połączenia z rodziną

Довгострокова віза в Польщу по возз'єднанню з родиною (національна віза D) видається іноземцям у разі укладення шлюбу з громадянином / громадянкою Польщі,  або з іноземцем, що проживає на території Польщі на певний дозвіл.

Якщо іноземець проживає в Польщі на основі дозволу на перебування довготермінового резидента ЄС, або мін. 3 роки по kartę tymczasowego pobytu або kartę stałego pobytu (тобто має дозвіл на тимчасове проживання або дозвіл на постійне проживання), він може подати заяву про отримання т.зв. zezwolenie na zamieszkanie na czas określony - дозволу на проживання на визначений термін - для членів своєї родини: дружини / чоловіка (шлюб має бути визнаний у відповідності з польським законодавством), неповнолітньої дитини - своєї чи усиновленої. При цьому заявник зобов'язаний довести, що він має житло і матеріальні кошти, достатні для утримання сім'ї.
У разі позитивного розгляду такої заяви членам сім'ї видається Zezwolenie na zamieszkanie na czas określony udzielony w związku z połączeniem z rodziną - Дозвіл на проживання на визначений термін у зв'язку з об'єднанням з родиною  (далі тільки Дозвіл на проживання). Цей дозвіл дійсний 12 місяців з дня видачі.
На основі реалізації цього Дозволу в Консульстві для сім'ї заявника оформляється віза в Польщу по возз'єднанню з родиною.
Якщо ця довгострокова віза в Польщу була видана сім'ї заявника, що проживає тут по дозволу на тимчасове проживання, то після перетину кордону Дозвіл на проживання для членів його сім'ї продовжується на термін дозволеного перебування заявника. Для сім'ї заявника, що проживає в Польщі по дозволу на постійного проживання, Дозвіл на проживання продовжується на 2 роки.
Отже, довгострокова віза в Польщу по возз'єднанню з родиною з іноземцем, що проживає в Польщі, оформляється в польському Консульстві в країні прописки на підставі наступних документів:

  • Документ, що підтверджує мету поїздки:
  1. Дозвіл на проживання на визначений термін у зв'язку з об'єднанням з родиною (Zezwolenie na zamieszkanie na czas określony udzielony w związku z połączeniem z rodziną).
  • Список інших документів для оформлення довгострокової візи до Польщі (національної візи D) див. тут:
Категория: 
Теги: