Довгострокова бізнес віза до Чехії

Версія для друкуВерсія для друку
Довгострокова бізнес віза до Чехії

Довгострокова бізнес віза в Чехію (національна віза D) з метою підприємництва (Dlouhodobé vízum za účelem podnikání)

Бізнес в Європі для багатьох підприємців пострадянських країн останнім часом став звичайною справою, і, як і раніше, дуже привабливою в цьому плані залишається Чехія. Якщо ваш бізнес вимагає проживати на території Чехії понад 90 днів на протязі півріччя, оформляється довгострокова віза з метою підприємництва (національна віза D), коротка назва - бізнес віза. Максимальний термін дії довгострокової візи - півроку, кількість в'їздів не обмежена. Після закінчення цього терміну довгострокова віза продовжується - вже в Чехії (при дотриманні відповідних умов). Довгострокова віза в Чехію дає право перебувати і в інших країнах Шенгенської угоди до 90 днів протягом півріччя.
Довгострокова бізнес віза в Чехію оформлюється на підставі участі в юридичній особі чи приватного підприємництва. Ми допоможемо вам відкрити фірму в Чехії чи купити вже готову компанію (reаdy made). Також надамо допомогу в оформленні чеської бізнес візи, консультаційні послуги з питань ведення бізнесу, секретарські, бухгалтерські послуги, включаючи звітність перед державними установами Чехії, та інші.
Терміни: відкрити фірму в Чехії - 1 місяць, переоформити вже готову компанію (reаdy made) - 1 тиждень. Вартість наших послуг - договірна, індивідуальна в кожному конкретному випадку.
Важливо: МЗС Чехії звертає увагу, що якщо власник довгострокової візи не виконує мету, по якій йому ця віза була видана, чи не виконує одну з умов видачі довгострокової візи - не проживає на території Чехи постійно, то його віза може бути анульована. Тому якщо ви не маєте наміру проживати в Чехії постійно і вам достатньо перебувати тут до 90 днів протягом півроку, Вам краще оформити шенгенську бізнес візу (ділову) до Чехії.

Бізнес віза до Чехії (довгострокова віза D з метою підприємництва) оформляється на підставі наступних документів:

  • документ, який підтверджує мету перебування на території ЧР, цим документом є:
  1. а) виписка з Торгового реєстру ЧР (Výpis z obchodního rejstříku) про реєстрацію підприємства чи нотаріальний протокол (якщо Ви входите в статутний орган (jednatel);
  2. в) свідоцтво про підприємництво (Živnostenský list), чи виклик Підприємницького відділу до усунення недоліків чи порядковий номер заяви про підприємництво (для приватних підприємців (živnostník, OSVČ);
  3. с) виписка з Торгового реєстру ЧР про реєстрацію підприємства і дозвіл бюро працевлаштування на роботу в даному підприємстві (для співзасновників фірми (společník);
  • документ про фінансове забезпечення  на перебування в Чехії - на суму 110 000 чеських крон на півроку (чи еквівалент в доларах чи євро). Це можуть бути:
  1. а) виписка з особового банківського рахунку (чи довідка з банку) із зазначенням власника рахунку (заявника), суми грошових коштів на рахунку, в якій валюті, та копією діючої міжнародної платіжної картки чи
  2. в) виписка з особового банківського рахунку (чи довідка) банку, який знаходиться в Чехії;

При подачі заяви на довгострокову візу з метою підприємницької діяльності необхідна особиста присутність заявника, оскільки посольство або консульство ЗАВЖДИ проводить із заявником співбесіду і складає протокол. Співбесіда проводиться на чеській мові, в разі необхідності заявнику потрібно запросити перекладача, консульство не надає такої послуги.

  • Список інших документів дивіться тут:
Категория: 
Теги: