Робоча шенгенська віза до Польщі

Версія для друкуВерсія для друку
Робоча шенгенська віза до Польщі

Шенгенська робоча віза до Польщі - короткострокова С (90/180) Schengenska wiza krótkoterminowa w celu wykonywania pracy

Короткострокова шенгенська робоча віза до Польщі оформляється громадянами пострадянських країн, яких цікавить тимчасова робота в Польщі. Короткострокова шенгенська віза С дозволяє перебувати в Польщі та інших країнах Шенгена до 90 днів протягом півріччя в терміни, вказані у візі. У разі, якщо робота в Польщі запланована на більш тривалий період, оформляється довгострокова робоча віза (національна D), яка видається на півроку або на рік, і з якою також можна переміщатися по всьому шенгенському простору макс. 90 днів протягом півроку.
Важливо: будь-яка робоча віза до Польщі - як короткострокова, так і довгострокова - дає право легально працювати тільки на території Польщі.

Останнім часом компанії в Польщі наймають все більше і більше тимчасових і контрактних робітників. Роботодавці зацікавлені в додатковій робочій силі, наприклад, під час виконання термінового замовлення, в пеіод сезонних робіт, для компенсації відсутнього працівника під час його відпустки чи хвороби. А тимчасових працівників, в свою чергу, влаштовує свобода і гнучкість графіка, коли вони самі можуть планувати, в який період вони хочуть працювати і як довго. Особливо багато робочих - як чоловіків, так і жінок, приїжджає на тимчасову роботу з України, Росії, Білорусі. Найбільший попит має сезонна робота в Польщі (найчастіше травень-жовтень). Проживання зазвичай забезпечує роботодавець, харчування - за свій рахунок, місячна заробітна плата - від 600 злотих. Взимку тимчасова робота в Польщі надається на гірськолижних курортах. Жінки затребувані також для роботи по дому - прибирання, варіння, догляд за дітьми. Для цих обов'язків часто достатній тільки початковий рівень польської мови. Заробітна плата при цьому зазвичай невисока, зате відпадає необхідність затрат на проживання та харчування.
 

Шенгенська робоча віза оформлюється у Косульство Польщі (за місцем вашого проживання) на закладі необхідних документів. Наша фірма допоможе знайти вам роботодавця, який оформить для вас:

  • Документ, що підтверджує мету поїздки:
  1. а) дозвіл на роботу згідно з національним законодавством Польщі (наприклад, oswiadczenie, zezwolenie) або
  2. в) письмовий запит від роботодавця, трудовий договір і / або інший документ, що підтверджує працевлаштування заявника (для категорій іноземців, перерахованих у Розпорядженні Міністра праці та соціальної політики від 30 серпня 2006 року).
  • Ви також повинні мати документ, що підтверджує намір залишити територію Польщі / Шенгенської зони до закінчення терміну дії візи - бронювання квитка / квитків на літак / поїзд / автобус (туди-назад), водійські та технічні права на машину.
  • Перелік решти документів дивіться тут:
  • Ви хочете працювати в Польщі і вирішили оформити робочу шенгенську візу? Наші партнери готові Вам запропонувати найрізноманітніші вакансії.
Категория: 
Теги: