Довгострокова віза до Чехії з метою з'єднання родини

Версія для друкуВерсія для друку
Віза до Чехії з метою з'єднання родини

Довгострокова віза в Чехію по возз'єднанню родини (Dlouhodobé vízum za účelem sloučení rodiny)

Ця інформація призначена для осіб, які мають намір проживати на території Чехії понад 90 днів на протязі півроку. Якщо Вам достатньо меншої кількості днів для перебування в Чехії, подивіться, будь ласка, інформацію про шенгенські візи на основі запрошення.

Довгострокова віза в Чехію по возз'єднанню родини видається найближчим родичам осіб, які є громадянами Чехії чи громадянами інших країн, проживаючими тв Чехії за дозволом на короткострокове чи постійне проживання. Під найближчими родичами розуміються чоловік (дружина), неповнолітні діти, а також самотній батько чи мати, старше 70 років. Причому в разі з'єднання родини з не громадянином /-ою Чехії вимагається, щоб він (вона) вже прожили на території Чехії не менше 15 місяців до подачі заяви на отримання довгострокової візи по возз'єднанню родини його / її найближчими родичами.
Ця вимога не стосується випадків, коли один із подружжя подає заяву на довгострокову візу з іншою метою, наприклад, підприємництва, роботи в Чехії, а другий з подружжя і / чи неповнолітні діти, і / чи один з старих батьків одночасно з ним подають заяву на довгострокову візу по возз'єднанню родини. Тоді їхні заяви розглядаються також одночасно, але віза по возз'єднанню родини може бути видана тільки в тому випадку, якщо рішення про видачу візи з іншою метою (підприємництво, робота в Чехії) іншому з подружжя було позитивним.
Довгострокова віза по воз'єднанню родини видається макс. на півроку, кількість в'їздів не обмежена. Довгострокова віза в Чехію дозволяє знаходитися і в інших країнах Шенгену до 90 днів протягом півроку. Після закінчення терміну дії візи подаються документи на її продовження - вже на території Чехії. При дотриманні всіх необхідних умов при продовженні довгострокової візи по возз'єднанню родини видається дозвіл на короткострокове проживання - зазвичай на 2 роки. Після 5 років проживання в Чехії за дозволом на короткострокове проживання можна подавати документи на постійне проживання.

Довготрокова чеська віза по возз'єднанню родини оформляється на підставі наступних документів:

  • Документ, що підтверджує родинний зв'язок між заявником і родичем, з яким з'єднується - напр. нотаріально засвідчена копія
  1. свідоцтва про народження (для дітей);
  2. свідоцтва про шлюб (для подружжя);

Бажано - копії всіх сторінок паспорта родича, з яким планується з'єднатися;

  • Документ про фінансове забезпечення перебування в Чехії - необхідно мати 59 400 чеських крон на півроку (діти до 18 років - половину вказаної суми). Таким документом є:
  1. ксерокопія діючої міжнародної платіжної картки та виписка з банківського рахунку (чи довідка з банку) із зазначенням власника - заявника, суми грошових коштів на рахунку, найменування валюти;
  2. заява власника рахунку про фінансове забезпечення заявника та довідка з банку (чи виписка) із зазначенням власника, суми грошових коштів, в якій валюті. На ім'я заявника повинна бути відкрита платіжна картка, видана до рахунку особи, яка  яка фінансує заявника (коли відсутній власний рахунок) (для подружжя);
  3. заява власника рахунку про фінансове забезпечення заявника та довідка з банку (чи виписка) із зазначенням власника, суми грошових коштів, в якій валюті. Якщо рахунок відкрито у банку, який не знаходиться на території Чехії, необхідно пред'явити копію чинної міжнародної платіжної картки, коли відсутній власний рахунок (для дітей).
  • Список решти документів дивіться тут:
Категория: 
Теги: