Гостьова шенгенська віза до Польщі

Версія для друкуВерсія для друку
Гостьова шенгенська віза до Польщі

Шенгенська віза до Польщі з метою відвідування - короткострокова С (90/180) - Schengenska wiza krótkoterminowa w celu odwiedzin

Шенгенська віза до Польщі з метою відвідування потрібна громадянам пострадянських країн для поїздок до родичів, друзів, знайомих і т.п. і оформляється вона на підставі документів, що підтверджують родинні зв'язки або на підставі запрошення, виданого в одному з воєводських управлінь.

Таке запрошення може оформити громадянин Польщі, ЄС, а також громадянин іншої країни, який легально проживає у Польщі хоча б 5 років або має дозвіл на проживання.

Запрошення може також оформити і польська юридична особа (фірма, організація, компанія), з якою ви підтримуєте ділові або дружні контакти. Наша фірма також може надати вам запрошення, на закладі якого оформлюється шенгенська віза до Польщі з метою відвідування, а також допомогу в правильному оформленні документів для подачі в Консульство.

Короткострокова єдина шенгенська віза до Польщі дає право перебувати на території Польщі / Шенгену в зазначений у візі період до 90 днів протягом півріччя. А це значить, що віза до Польщі дозволяє протягом цього періоду відвідати й інші країни Шенгену.
У деяких виправданих і підтверджених випадках може бути надана довгострокова віза до Польщі з метою з'єднання родини (на термін до одного року).
 

Шенгенська віза до Польщі з метою відвідування оформляється у відповідному Консульстві (за місцем вашої прописки), куди треба надати наступні документи:

  • Документ, що підтверджує мету поїздки:
  1. а) для відвідування близьких родичів - подружжя, дітей (в тому числі усиновлених), батьків (у т.ч. опікунів і піклувальників), бабусь і дідусів, онуків:

1. нотаріально завірена заява людини, яка запрошує (оригінал та копія), де мають бути зазначені:

  1. - прізвище, ім'я, адреса, номер телефону людини, яка запрошує,
  2. - прізвище, ім'я, адреса, дата народження та номер паспорта запрошуваної особи,
  3. - термін та місце поїздки;

2. копія першої сторінки паспорта людини, яка запрошує (+ копія дозволу на проживання, якщо запрошуючий не є громадянином Польщі).
3. довідка з місця роботи (з інформацією про доходи) або інший доказ наявності фінансових коштів як гарантії повернення в країну проживання (напр., довідка з банку за останні 3 місяці, документ, що підтверджує наявність нерухомості тощо). Якщо витрати покриваються стороною, що запрошує, це повинно бути прописано в запрошенні.

  1. в) для відвідування інших осіб:

- запрошення від приватної особи (оригінал і копія) на офіційному бланку, зареєстроване у Воєводському управлінні (Urzęd Wojewуdzki) за місцем прописки.

  •  Документ, що підтверджує намір залишити територію Польщі / Шенгенської зони до закінчення терміну дії візи - бронювання квитка / квитків на літак / поїзд / автобус (туди-назад), водійські та технічні права на машину.
  • Перелік решти документів дивіться тут:
Категория: 
Теги: