Гостьова шенгенська віза до Чехії

Версія для друкуВерсія для друку
Шенгенська віза до Чехії на основі запрошення

Шенгенська віза в Чехію на основі запрошення (Schengenské vízum na základě pozvání) - гостьова віза

Якщо ви хочете поїхати до Чехії в гості до родичів, друзів або знайомих, які живуть там – будь то громадяни Чехії, ЄС, чи громадяни інших країн, які проживають тут на підставі довгострокової візи, короткострокового чи довгострокового дозволу на перебування - потрібно, щоб вони оформили і прислали вам відповідне запрошення, на закладі якого оформляється шенгенська гостьова віза в Чехію. Таке запрошення може також оформити і чеська юридична особа, з якою у вас налагоджені ділові або дружні контакти, а також наша фірма.
Короткострокова шенгенська гостьова віза в Чехію дозволяє перебувати на території Чехії / Шенгену в зазначений у візі період до 90 днів протягом півріччя. Так що, перебуваючи в гостях у Чехії, ви зможете, при бажанні, відвідати й інші країни Шенгену за умови, що зазначені у візі строки це дозволять.
Довгострокова віза в Чехію з метою з'єднання родини (на термін до 180 днів) може бути видана лише чоловіку (дружині), неповнолітнім дітям та самотньому батьку чи самотній матері (старше 70 років) громадянина Чехії, ЄС, чи громадянина іншої країни, який проживає в Чехії на підставі довгострокової візи, короткострокового чи довгострокового дозволу на перебування.

Увага: з 1 січня 2013 громадянам Росії може бути видана не тільки одноразова шенгенська гостьова віза, але і багаторазова - мультивіза. Запитувати мультивізу можна в тому випадку, якщо ви вже хоч раз з'їздили в яку-небудь країну по шенгенській візі і при цьому не мали жодних порушень.
Шенгенська гостьова віза в Чехію на основі запрошення оформляється в чеському консульстві (за місцем вашого проживання), куди треба надати наступні документи:

  • Документ, що підтверджує мету поїздки (тільки оригінал):
  1. а) у разі запрошення друзів, знайомих, родичів - офіційне запрошення від фізичної чи юридичної особи, оформлене та засвідчене в поліції у справах іноземців, чи запрошення, нотаріально завірене (не старше 6 місяців від дати подання заяви). Це запрошення замінює деякі необхідні документи. Фізична чи юридична запрошуюча особа може зобов'язатися, що в період перебування іноземця на території Чехії оплатить витрати, пов'язані з його харчуванням та проживанням.
  2. в) у разі запрошення близьких родичів - може бути рукописне запрошення, завірене чеським нотаріусом. У цьому випадку, якщо запрошуюча сторона не являється громадянином Чехії чи іншої країни ЄС, а є іноземцем, що проживає на території Чехії на підставі довгострокової візи або дозволу на проживання, необхідно також пред'явити:

 - підтвердження дозволу на проживання (копія);
 - документи про мешкання і про фінансову спроможність - виписка з банківського рахунку (не старше 3 місяців), кредитні картки, підтвердження спонсорства і под. (чи довідка з роботи з інформацією про зарплату).

  • Документ, що підтверджує намір покинути територію Чехії / Шенгенської зони до закінчення терміну дії візи - бронювання квитка / квитків на літак / поїзд / автобус (туди-назад), водійські та технічні права на машину.
  • Перелік решти документів дивіться тут:
Категория: 
Теги: