Шенгенська віза до Польщі - документи для візи

Версія для друкуВерсія для друку
Шенгенська віза до Польщі

Шенгенська віза до Польщі - документи для візи

Для поїздки до Польщі на термін більше 3 місяців дивіться інформацію про довгострокові візи до Польщі.
Якщо ви плануєте поїхати до Польщі на менший період часу, тоді оформляється короткострокова шенгенська віза до Польщі (в службових, туристичних, приватних або інших цілях) - т.зв. єдина шенгенська віза, яка дає право одно-дворазового або багаторазового в'їзду на територію Польщі / Шенгену і дозволяє перебувати в Польщі і в інших країнах Шенгену в зазначені у візі строки і в загальній складності до 90 днів протягом півріччя з дня першого в'їзду.
Заява про надання польській шенгенської візи подається в Консульство Польщі зазвичай за місцем проживання.
З 1 січня 2013 року для всіх країн Шенгенської угоди існує єдиний узгоджений список документів - основних і додаткових. Всі вони пред'являються разом із заявою на отримання шенгенської візи.
Погоджений список основних документів, однаковий для всіх видів шенгенських віз, ви знайдете нижче.
Наша фірма надає допомогу в наданні додаткових підтверджуючих документів, які різні для різних категорій заявників і залежать від конкретної мети поїздки до Польщі. На їх підставі ви зможете оформити такі види шенгенських віз до Польщі: бізнес (або службова,  ділова); з метою навчання; туризму; лікування; гостьова - відвідини родичів, друзів, знайомих; робоча - для найманих робітників.
Щоб прочитати більш детальну інформацію про візи, що вас зацікавили, - перейдіть за посиланням на відповідну сторінку. Там же ви знайдете і конкретний документ, який необхідний для обраної вами мети поїздки і який ми допоможемо вам одержати.
Види шенгенських віз до Польщі:
а) бізнес (ділова, службова);
в) з метою навчання;
з) у туристичних цілях;
d) з метою лікування;
e) гостьова - відвідини родичів, друзів, знайомих;
i) віза в цілях роботи
 

Узгоджений список основних документів для отримання польської шенгенської візи до Польщі:

  • Анкета-заява, заповнена латинськими літерами відповідно до інструкції (польською, англійською, російською - транслітерація).

(За неповнолітнього підписує і подає заяву один з батьків чи законний опікун. Якщо неповнолітній вписаний у паспорт одного з батьків чи законного опікуна, заява подається окремо, а його віза вклеюється в паспорт одного з батьків чи законного опікуна).

  • Закордонний паспорт (+ копія першої сторінки), термін видачі якого не перевищує 10 років і термін дії якого перевищує дату закінчення візи мінімум на 3 місяці. Паспорт повинен мати мінімально 2 чисті сторінки, призначені для віз, а також копії сторінок паспорта з попередніми шенгенськими візами. Інші закордонні паспорти та їх копії.
  • Одна кольорова фотографія 3,5 х 4,5 см. на світлому фоні, не старше 6 місяців, що дозволяє ідентифікувати заявника. Приклеюється на бланку візової заяви. Детально про вимоги до фотографій.
  • Візовий збір (необхідність оплати і сума уточнюються в Консульстві в кожному конкретному випадку).
  • Медична страховка з покриттям мінімум € 30000, дійсна у всіх державах ЄС (оригінал та ксерокопія), заповнена машинописним текстом. При одно-дворазовій візі поліс повинен покрити весь термін дії візи і всі заплановані дні перебування (бажано, щоб термін дії поліса був на 15 днів довше). При багаторазовій візі поліс повинен покрити термін першого в'їзду.
  • Копія внутрішнього паспорта (з 14 років) - сторінки з біометричними даними, сімейним станом і реєстрацією, відмітками про видані раніше закордонні паспорти.
  • Документи, що підтверджують наявність фінансових засобів для покриття витрат на поїздку.
  • Коли заявником є неповнолітній:
  1. - свідоцтво про народження (оригінал та ксерокопія),
  2. - якщо неповнолітній подорожує самостійно чи з одним з батьків, потрібна згода другого з батьків чи опікуна (оригінал і копія), при неможливості отримання згоди - документи, які пояснюють причину відсутності згоди (заява самотнього батька (матері) або інші документи),
  3. - у разі спільної поїздки з батьками чи опікуном - копії їх паспортів і дійсних віз.
  • Коли заявник - громадянин третьої країни:
  1. - підтвердження легального перебування в країні тимчасового проживання (напр., довгострокова віза чи реєстрація, дозвіл на проживання), дійсне мінімально три місяці після планованого повернення з Шенгенської зони, чи
  2. - підтвердження, що він подав документи для поновлення легального перебування.

Коли заявник не є резидентом, подається документ, що підтверджує легальне перебування в країні тимчасового проживання з обгрунтуванням причини подачі документів тут, а не в країні постійного проживання.

Загальні умови
Крім перерахованих вище документів Консульський відділ має право попросити надання додаткових документів та / або запросити заявника на співбесіду.
Строки розгляду заяви: зазвичай 5 робочих днів (включаючи день подачі та видачі). В особливо складних і виправданих випадках - макс. до 30, при необхідності надати додаткові документи - макс. 60 днів з дня подачі заяви. У термінових випадках рішення може бути прийняте протягом трьох або менше днів до запланованої поїздки.
Подання підроблених документів і неправдивої інформації тягне за собою заборону на в'їзд у всі країни Шенгену.
Наявність двох дійсних шенгенських віз одночасно не допускається.
Наявність шенгенської візи не є гарантією в'їзду на територію Шенгену. Рішення про в'їзд приймає Прикордонна служба на підставі Розпорядження (ЄС) № 562/2006 Європейського парламенту і Ради від 15 березня 2006 р., ст. 5 «Умови в'їзду для громадян третіх країн».

Категория: 
Теги: