Шенгенська віза до Чехії - документи на візу

Версія для друкуВерсія для друку
Шенгенская виза в Чехию

Шенгенська віза до Чехії - необхідні документи для візи

Для поїздки до Чехії на термін більше 3 місяців дивіться інформацію про національні візи до Чехії.
Для того, щоб приїхати до Чехії і знаходитися тут менш тривалий період, громадяни пострадянських країн повинні оформити короткострокову шенгенську візу до Чехії (в службових, туристичних, приватних або інших цілях). Ця т.зв. єдина шенгенська віза, дає право одно-дворазового або багаторазового в'їзду на територію Чехії / Шенгену з можливістю знаходитися в Чехії і в інших країнах Шенгенської угоди в зазначені у візі строки і в загальній складності до 90 днів протягом півріччя з дня першого в'їзду .
Заява про надання чеської шенгенської візи подається у відповідне Консульство Чехії зазвичай в країні проживання.
Для спрощення процедури розгляду документів на отримання шенгенської візи з 1 січня 2013 року всі країни Шенгенської угоди ввели єдиний узгоджений список документів - основних і додаткових. Вони пред'являються разом із заявою на отримання шенгенської візи.
Нижче ви знайдете узгоджений список основних документів, який вимагається для отримання всіх видів шенгенських віз до Чехії.
У нашу фірму ви можете звернутися за допомогою в отриманні додаткових підтверджуючих документів, які вимагаються від окремих категорій заявників і різні для різних цілей поїздки. На підставі цих документів ви зможете оформляється наступна шенгенська віза до Чехії: бізнес (абр ділова, службова), з метою навчання, туризму, лікування, гостьова (відвідування родичів, друзів, знайомих), робоча, для власників нерухомості і для членів юридичної особи в Чехії.
Щоб познайомитися з більш детальною інформацією про візи, які вас цікавлять, - перейдіть за посиланням на відповідну сторінку. Там же ви знайдете і необхідний документ, що підтверджує мету поїздки, обрану вами, допомогу в отриманні якого ми можемо вам надати.
Види шенгенських віз до Чехії:
а) бізнес (або ділова, службова);
в) з метою навчання;
з) у туристичних цілях;
d) з метою лікування;
e) гостьова - відвідини родичів, друзів, знайомих;
i) для власників нерухомості в Чехії;
j) для членів чеської юридичної особи;
g) віза в цілях роботи.
 

Узгоджений список основних документів для отримання  шенгенської візи до Чехії:

  • Анкета-заява, заповнена латинськими літерами відповідно до інструкції та підписана заявником.

(За неповнолітнього підписує і подає заяву один з батьків чи законний опікун. Якщо неповнолітній вписаний у паспорт одного з батьків чи законного опікуна, заява подається окремо, а його віза вклеюється в паспорт одного з батьків чи законного опікуна).

  • Закордонний паспорт (+ копія першої сторінки), термін видачі якого не перевищує 10 років і термін дії якого перевищує дату закінчення візи мінімум на 3 місяці. Паспорт повинен мати мінімально 2 чисті сторінки, призначені для віз.
  • Одна кольорова фотографія 3,5 х 4,5 см. на світлому фоні, не старше 6 місяців, що дозволяє ідентифікувати заявника. Приклеюється на бланку візової заяви. Детально про вимоги до фотографій.
  • Візовий збір (необхідність оплати і сума уточнюються в Консульстві в кожному конкретному випадку).
  • Медична страховка з покриттям мінімум € 30000, дійсна у всіх державах ЄС (оригінал та ксерокопія), заповнена машинописним текстом. Страховка повинна покривати будь-які витрати, які можуть виникнути у зв'язку з поверненням додому за медичними показаннями, необхідністю надання термінової медичної допомоги, термінового лікування в стаціонарі або смертю в період поїздки. При одно-дворазовій візі поліс повинен покрити весь термін дії візи і всі заплановані дні перебування (бажано, щоб термін дії поліса був на 15 днів довше). При багаторазовій візі поліс повинен покрити термін першого в'їзду.
  • Копія внутрішнього паспорта (з 14 років) - сторінки з біометричними даними, сімейним станом і реєстрацією, відмітками про видані раніше закордонні паспорти.
  • Коли заявником є неповнолітній:
  1. - свідоцтво про народження (оригінал та ксерокопія),
  2. - коли неповнолітній подорожує самостійно чи з одним з батьків, потрібна згода другого з батьків чи опікуна (оригінал і копія), якщо отримання згоди є неможливим - документи, які пояснюють причину відсутності згоди (заява самотнього батька (матері) чи інші документи),
  3. - у разі спільної поїздки з батьками або опікуном - копії їх паспортів і дійсних віз.
  • Коли заявник - громадянин третьої країни:
  1.  - підтвердження легального перебування в країні тимчасового проживання (напр., довгострокова віза чи реєстрація, дозвіл на проживання), дійсне мінімально три місяці після планованого повернення з Шенгенської зони, чи
  2.  - документ, який підтверджує, що він подав документи для поновлення підтвердження легального перебування.

Якщо заявник не є резидентом, подається документ, що підтверджує легальне перебування в країні тимчасового проживання з обгрунтуванням причини подачі заяви на візу тут, а не в країні постійного проживання.

 

Загальні умови
Усі документи повинні бути не старше 180 днів, за винятком закордонного паспорта і прирівнюваних до нього документів, документів ЗАГСу, фотографії (якщо вона відповідає дійсності).
Крім перерахованих вище, Консульський відділ має право попросити надання додаткових документів та / чи запросити заявника на співбесіду.

Заяви на шенгенську візу подаються макс. за три місяці і мін. за 15 днів до запланованої поїздки. Власники багаторазових віз можуть подати нову заяву ще до закінчення терміну дії візи.
Строки розгляду заяви: зазвичай 5 робочих днів (включаючи день подачі та видачі). В особливо складних і виправданих випадках - макс. до 30 днів.

Наявність візи не є гарантією в'їзду на територію Шенгену. Рішення про в'їзд приймає прикордонна служба.

Категория: 
Теги: