Довгострокова студентська (учбова) віза до Польщі

Версія для друкуВерсія для друку
Долгосрочная студенческая (учебная) виза в Польшу - национальная виза D

Навчання в Польщі. Довгострокова студентська віза в Польщу - національна віза D

Wiza dla studentόw rozpoczynających naukę v Polsce i wykladawcόw

Довгострокова студентська віза в Польщу призначена для учнів чи студентів, а також викладачів, які мають намір навчатися (викладати) в польських школах / вузах в період більше 90 днів. Для тих, кому для навчання в Польщі досить знаходитися тут до 90 днів протягом півріччя, потрібно оформити шенгенську учбову візу C.

Довгострокова віза в Польщу (національна віза D) видається на період максимально 1 року і дає право протягом цього терміну перебувати на території Польщі і відвідувати інші країни Шенгену - де можна перебувати до 90 днів протягом півріччя.

Якщо Ваша мета - навчання за кордоном - одержання середньої, вищої чи професійної освіти, участь у курсах післядипломної освіти, мовні курси, проведення занять чи участь у програмах обміну чи інших навчальних програмах - ми надамо вам кваліфіковану допомогу - організуємо для Вас навчання в Польщі, допоможемо у виборі відповідного навчального закладу на території Польщі. Дипломи більшості польських вузів визнаються не тільки в Європі, але і в США і Канаді, тому з польським дипломом ви зможете працювати і в цих країнах. Ми допоможемо Вам у заповненні заяви для вступу до обраного навчального закладу, з оформленням заяви у консульство, щоб вам була надана студентська віза в Польщу (wiza dla studentόw rozpoczynających naukę v Polsce i wykladawcόw). Коли ви приїдете на навчання до Польщі - ви, звичайно, теж можете розраховувати на нашу допомогу в процесі адаптації в цій країні.

Навчання в польських вузах для громадян Польщі, а також для іноземців польського походження є безкоштовним. Для іноземців навчання платне і відрізняється в різних вузах. Орієнтовні ціни:

  1. • для отримання ступеня бакалавра чи магістра - 2000 євро / рік у державному вузі чи від 400 євро / рік в приватному вузі;
  2. • для отримання ступеня доктора, післядипломного навчання - 3000 - 4000 євро / рік;

Важливо, що як державні, так і приватні вузи Польщі після прийому (з навчанням польською мовою) дають можливість написати заяву на ім'я Ректора з проханням про знижку оплати або (по можливості) про звільнення від оплати. Навчанні у вузах іноземною, скажімо, англійською мовою, а також на мовних курсах завжди платне. Але не сумнівайтеся - навчання за кордоном виправдає Ваші витрати.

Довгострокова студентська віза в Польщу оформлюється у відповідному Консульстві (за місцем проживання), куди треба подати наступні документи:

Школярі, студенти, аспіранти, викладачі, які їдуть вчитися чи викладати до Польщі, повинні пред'явити:

  • Документ, що підтверджує мету поїздки:
  1. - письмове запрошення чи довідка про зарахування учня / студента в університет, академію, інститут, коледж чи школу, чи учнівський / студентський квиток (оригінал), виданий тим навчальним закладом, в якому він буде вчитися, чи довідка про зарахування заявника на курси (оригінал + копія);
  2. - підтвердження наявності фінансових засобів для покриття витрат на проживання, підтвердження оплати;
  • Повний перелік решти документів дивіться тут:
Категория: 
Теги: