Шенгенська віза для власників нерухомості в Чехії

Версія для друкуВерсія для друку
Шенгенська віза для власників нерухомості в Чехії

Шенгенська віза для власників нерухомості в Чехії (Schengenské vízum pro majitele nemovitosti)

Якщо ви вже купили або збираєтеся купити нерухомість в Чехії, але поки не маєте наміру довго або постійно проживати на її території, то шенгенська віза в Чехію - якраз те, що вам потрібно. Отримавши єдину шенгенську візу (короткострокову) як власники нерухомості, ви можете знаходитися в Чехії / Шенгені в загальній складності до 90 днів протягом кожного півріччя - погодьтеся, це достатньо довгий термін для поїздок.
Потрібно також знати, що з одно-або дворазовою візою ви можете в'їхати на територію Чехії / Шенгену один / два рази відповідно і знаходитися тут в терміни, вказані у візі. Тому якщо ви плануєте відвідувати Чехію / Шенген регулярно і короткочасно (напр. поїздки на 1-2 тижні), то маючи нерухомість у Чехії, можете подати запит на шенгенську мультивізу, наприклад, на рік (макс. на 5 років). Звичайно, і ця шенгенська віза дозволяє знаходитися на території Чехії / Шенгену макс. 90 днів протягом кожного півріччя, але зате приїжджати сюди ви зможете без обмеження кількості в'їздів у будь-який зручний для вас час, а не в конкретні, визначені візою терміни.

Шенгенська віза в Чехію для власників нерухомості в Шенгенській зоні та їх близьких родичів оформляється на підставі таких документів:

  • Документ, що підтверджує мету поїздки та проживання:
  1. - атуальна виписка з Катастру нерухомості чи копія контракту / угоди про покупку і т.д.), що підтверджує факт, що нерухомість в Чехії є в володінні заявника; у випадку з близькими родичами - підтвердження спорідненості;
  • Документ, що підтверджує наявність фінансових засобів (не старше 3 місяців) на термін передбачуваного перебування і для повернення в країну проживання (чи, наприклад, підтвердження факту володіння нерухомістю в країні проживання).
  • Перелік інших документів дивіться тут:
Категория: 
Теги: