Як я можу отримати багаторазову шенгенську візу (мультивізу)?

Версія для друкуВерсія для друку

Багаторазова шенгенська віза (мультивіза) може бути видана іноземцю, який:

а) доведе необхідність частих і регулярних поїздок в країни Шенгену. Це можуть бути службові відрядження різного характеру (бізнес, навчання, викладання, участь у наукових дослідженнях, спортивних змаганнях і под), сімейні обставини, а також (в окремих країнах-учасницях Шенгенської угоди) - туризм та лікування.

б) доведе свою бездоганність і надійність, головне тим, що він раніше вже використав шенгенські візи за призначенням та у відповідності з правовими нормами, а також підтвердить своє фінансове забезпечення в країні проживання і намір покинути територію Шенгену після закінчення дії візи (пред'явивши, напр., зворотні авіа або ж / д квитки).

Багаторазова шенгенська віза (мультивіза) дозволяє в'їжджати на територію Шенгену більше одного (двох) разів протягом певного терміну, вона видається (при дотриманні певних умов) на рік, два, максимально на 5 років.