Як отримати шенгенську візу?

Версія для друкуВерсія для друку

Щоб отримати шенгенську візу (короткострокову або довгострокову) для поїздок в країни Шенгену, потрібно мати певну підставу.

Короткострокові шенгенські візи C (на термін до 90 днів) видаються з метою

  • ділової (службової) поїздки;
  • участі в наукових, культурних програмах і под;
  • туризму;
  • участі в міжнародних спортивних змаганнях;
  • лікування;
  • міжнародних перевезень пасажирів і вантажів;
  • транзиту і под.

Довгострокові шенгенські візи D (на термін понад 90 днів) видаються з метою

  • підприємництва (участь у юридичній особі або приватне підприємництво);
  • роботи за кордоном;
  • навчання за кордоном;
  • укладення шлюбу з громадянином країни (або маючим ПМЖ).